ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csirkemell tésztaágyon

2010. március 28. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sárgarépa, 20 dkg metélt, 1,5 dl zöldségleves, 1,5 dl tejszín, 1 dl fehérbor, reszelt szerecsendió, 4 csirkemellfilé (kb. 70 dkg), 8 szelet füstölt sonka, 5 dkg reszelt sajt, 4 ek. prézli, 1 tojás sárgája, só, bors; a sütéshez: olaj

 
Elkészítése:
 
A tésztát, forrásban lévő, enyhén sós vízbe kifőzzük, leszűrjük, és olajjal kikent tűzálló tálba halmozzuk.
 
A levest a tejszínnel és 6 evőkanál borral felforraljuk. Beletesszük a vékonyan felszeletelt sárgarépát, és 3 percig pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a tésztára merjük.
 
A csirkemellfilékbe hosszában zsebet vágunk, és 2-2 szelet sonkát teszünk bele. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajban mindkét oldalukat 5 percig sütjük, majd a tésztára fektetjük.
 
A sajtot a prézlivel, a tojássárgájával, a maradék borral összekeverjük és a csirkemellekre kenjük, 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr71874462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása