ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csülökpaprikás karfiollal

2010. március 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb kicsontozott csülök, 20 dkg vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. pirospaprika, 1 kg karfiol, 4 ek. olaj, só, őrölt bors

Elkészítése:

Az olajon, amelyet a kuktába öntünk, üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve, ha kihűlt, hozzákeverjük a pirospaprikát. Ezután rátesszük a megmosott, bőrével együtt csíkokra vágott csülökhúst, és állandó keverés mellett lepirítjuk. Borsozzuk, sózzuk, belevághatunk egy csípős csöves paprikát és ráöntünk 2,5 dl vizet. A kuktát lezárjuk, és a sípolás után még negyven percig takaréklángon tovább főzzük.

Ezután a tűzről levéve még tíz percig nem vesszük le a kuktafedőt. Az edényt kinyitjuk, és hozzákeverjük a húshoz a megmosott, lecsöpögtetett karfiolt, és tovább főzzük. Az újabb főzési idő a sípolástól számított öt perc. Tálalás előtt keverjük a tejfölt az elkészült ételhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr232039895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása