ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Különleges lazacfilé (Vacsoracsata)

2010. március 29. - Dyna 122

Hozzávalók 5 személyre: 5 szelet lazacfilé, 5 db nagy burgonya, 1 doboz krémsajt, 1 csomag friss snidling, friss zsályalevél, só, reszelt trappista sajt, 1 lime reszelt héja, csorgatott méz

Elkészítése:

A lazacfilét sózzuk meg, majd hagyjuk a hűtőben állni.

A burgonyát jó alaposan mossuk meg tiszta szivaccsal, majd sóval dörzsöljük be, aztán egyenként csomagoljuk be alufóliába és tegyük be a sütőbe. Kb. 1 óra alatt megpárolódik.

Vegyük ki és hagyjuk kihűlni, majd hosszában vágjuk ketté, karalábévágóval a közepét kanalazzuk ki, töltsük meg snidlinges sajtkrémmel és szórjuk meg reszelt sajttal. Majd 5-10 perc alatt süssük készre a grillen vagy a sütőben.

A lazacot olívaolajban süssük meg. Alufóliába, mely hajó alakú, tegyük bele és kenjük be mézzel, majd 4 szelet zsályalevelet simítsunk rá és 5-10 percig grillezzük a sütőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr841877273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása