ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Libaleves burgonyagombóccal

2010. március 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 libafarhát, 2-2 libanyak és -zúza, 1 fej vöröshagyma, 4 ek. olaj, só, bors, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 csokor kapor; a burgonyagombóchoz: 30 dkg héjában főtt burgonya, 1 tojás, fél kk. só, fél mk. bors, néhány szál petrezselyem, kb. 3 ek. liszt.

Elkészítése:

A lebőrözött farhátat és a nyakakat a zúzákkal együtt nagyobb darabokra vágjuk.

A hagymát fölaprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kb. 1,2 liter vízzel felöntjük. Jó 20 percnyi forralás után a kisujjnyi hasábokra vágott vegyes zöldséget is hozzáadjuk, és kis lángon puhára főzzük.

A tejfölt a liszttel simára keverjük, a levest ezzel sűrítjük, végül a fölaprított kaporral fűszerezzük és a burgonyagombócokkal tálaljuk.

Utóbbi úgy készül, hogy a főtt burgonyát melegen áttörjük, ha kihűlt, a tojást hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a lisztet is beledolgozzuk. A masszából vizes kézzel 20 diónyi gombócot formálunk, és gyöngyözve fövő vízben kifőzzük. Célszerű a burgonyagombócból egyet próbaképpen kifőzni, mert ha túl lágy lenne, lisztet, ha kemény, egy kevés tejfölt adhatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr231879508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása