Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 szál thai citromfű, 5 dkg galanga gyökér, 12 db kaffir lime levél, 6 kávéskanál vörös curry paszta, 8 evőkanál halolaj, másfél db húsleves kocka, 2 doboz kókusztej, 30 dkg gomba, 10 dkg kaliforniai paprika, fél zöldcitrom leve, csipetnyi pálmacukor, 1 csokor korianderlevél, pár szál újhagyma, 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy fazékban, majd tegyük bele a curry pasztát. Hevítsük pár percig, utána tegyük hozzá az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk addig, amíg a hagyma puha nem lesz.
Tegyük hozzá a felkarikázott galangát, a citromfüvet és a kaffir leveleket, majd forgassuk meg a forró fűszeres zsiradékban. Öntsük fel egy liternyi vízzel, tegyük hozzá a leveskockát, majd lassú tűzön főzzük 15 percig.
Öntsük hozzá a kókusztejet, tegyük hozzá a csíkokra felvágott paprikát és a felszeletelt gombát. Ízesítsük csipetnyi cukorral, citromlével, halszósszal, majd tálaljuk leveses tálkákba.
Tetejét összevágott korianderlevéllel és újhagymával szórjuk meg.