ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sajttal grillezett homár (Vacsoracsata)

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók: 5 db homár, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 20 dkg sajt, 1 dl száraz fehérbor, darált bors, fél citrom, pár szem egész bors, babérlevél

Elkészítése:

Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, majd tegyünk bele pár darab babérlevelet, pár szem egész borsot, egy csokornyi petrezselyemzöldet és a végén ízesítsük sóval. Majd rakjuk bele az egész homárokat és főzzük negyed órán keresztül.

Ha megfőttek, szedjük ki egy tálcára és várjuk meg, míg kissé kihűl. Majd vágjuk ketté hosszában és a gyomrában lévő földes részt pedig öblítsük ki.

A sajtos mártáshoz pirítsunk egy lábasban kevés vajon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd tegyük rá az összevágott petrezselyemzöldjét. Adjuk hozzá a kis darabokra felvágott sajtot, keverjük jól össze, hogy elolvadjon, majd öntsük rá a bort és forraljuk jól egybe.

Tegyük a kétfelé vágott homárokat a vágásfelületével felfelé egy sütőlapra, majd a törzsénél lévő húsos részre kanalazzunk a sajtos szószból. Ezután rakjuk forró grillsütőbe és pirítsuk 5-6 percig.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr411880269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása