ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tojáslikőrös csokoládétorta

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10-10 dkg liszt és étkezési keményítő, 2 dkg keserű kakaópor, 2 kk. sütőpor, 5 dkg reszelt csokoládé; a töltelékhez: 4 lap zselatin, 2,5 dl tojáslikőr, 6,5 dl tejszín, 1 ek. porcukor, 2 csomag vaníliás cukor; a díszítéshez: pisztácia, tojás alakú drazsé, cukorvirág

Elkészítése:

A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és hozzáadunk öt evőkanál vizet is. A tojássárgáját egyenként beleforgatjuk.

A lisztet, a keményítőt, a kakaóport, a sütőport meg a csokoládét összeforgatjuk, óvatosan az előzőekbe keverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es átmérőjű tortaformába simítjuk. Közepesen forró sütőben (kb. 175 fok), kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, 2-3 lapba vágjuk.

A töltelékhez a zselatint hideg vízbe áztatva meglágyítjuk, lecsöpögtetve a tojáslikőrbe keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük, a zselatinos likőrbe forgatjuk. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül durvára vágott pisztáciával, cukorvirágokkal és tojásdrazséval díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr981882531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása