Hozzávalók: 1/2 liter tej, 1/2 citrom héja, 4 db tojás, 2 tojássárgája, 150 g cukor, 75 g kukoricadara, 2 dl olaj és liszt a panírozáshoz, fahéj
Két egész tojást, 2 tojásnak csak a sárgáját és a cukrot jól keverd össze, dolgozd bele a kukoricadarát, majd 2 dl hideg tejjel keverd simára.
A maradék tejet forrald fel a citromhéjjal, és öntsd rá a masszára. Lassú tűzön kb. 5 perc alatt főzd meg, ezután öntsd ki ujjnyi vastagon egy lapos, kiolajozott tálra, és várd meg, míg ki nem hűl.
Vágd kockára a tésztát, és a maradék 2 tojással és a liszttel panírozd be. Kevés olajban süsd ki, a tetejét szórd meg fahéjjal.
* Készítheted egyszerűbben is: főzz kemény tejbegrízt, panírozd be lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába, majd süsd ki!