ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sajtos csirkemell őzgerincben sütve

2010. április 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: bacon szalonnaszeletek, 1 közepes csirkemell, 20 dkg reszelt trappista sajt, 3 tojás, 3 ek. liszt, 3 ek. tejföl, só, bors, ételízesítő, petrezselyemzöldje

Elkészítése:

Egy őzgerincformát a vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy a végük a forma peremén túl kilógjon.

A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük.

A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselyemzöldjét.

Összekeverjük a sajtos masszával, és beleöntjük a formába. A tetejét meghintjük a maradék reszelt sajttal, majd a kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk.

Alufóliával lefedjük, előmelegített sütőben 45 percig sütjük, de fél óra után a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.

A formát lapos tálra borítjuk, néhány perc pihentetés után szeleteljük.

Burgonyapürével és salátával kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr441886598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása