ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött körte pisztáciával

2010. április 01. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 körte, 2 evőkanál citromlé, 10 dkg cukor, 10 dkg sózatlan pisztáciabél, 4 dl cukormentes almalé, csipetnyi sáfrány, néhány darabka fahéj, 4 gombóc málnafagylalt

A körtéket hámozd meg, de a szárukat hagyd rajtuk!

Serpenyőben pirítsd meg, majd őröld durvára a pisztáciát.

Keverd össze az almalevet, a citromlevet és a cukrot, ízesítsd fahéjjal, forrald fel, majd főzd sűrűre.

Tedd bele a körtéket, és kis lángon főzd még 10 percig, amíg a lé fele mennyiségűre sűrűsödik. Vedd ki a körtéket, a felső harmadukat vágd le, az alsó részükből pedig kapard ki a magházat. Közben a szirupot főzd még 5 percig.

A körtéket egészben állítsd tálkákba, locsold meg a sziruppal, és körös-körül szórd meg a pisztáciaőrleménnyel.

A gyümölcsöket tálalásig tedd hűtőszekrénybe, akkor a száruknál fogva vedd le a tetejüket, tegyél egy-egy gombóc málnafagylaltot a „hasukra”, és visszahelyezett kalappal együtt kínáld!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr271886604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása