ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fagyikehely gyümölcsökkel

2010. április 02. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz mirelit leveles tészta, 2 kg vegyes gyümölcs (pl. sárgadinnye, görögdinnye, nektarin, meggy, cseresznye, eper, málna, kivi, ribizli, stb.), 1 kg fagylalt (pl. vanília, eper, csokoládé, sztracsatella, dió stb.), 1 dl habtejszín, kb. 10 dkg méz vagy cukor ízlés szerint, 1 kiskanál fahéj, 2 evőkanál rum vagy narancslikőr, 1 db citrom leve, 1-2 csepp vaníliaaroma

A leveles tésztát kiolvasztjuk, vékonyra kinyújtjuk és kis méretű, kiolajozott tortaformába fektetve kosárkákat sütünk belőle. Hagyjuk kihűlni.

Közben a gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk és feldaraboljuk.

Ha cukrot használunk a sziruphoz, előtte karamellizáljuk. A mézhez vagy a karamellhez adjuk hozzá a citromlevet, a rumot vagy narancslikőrt és a fahéjat. A szirupba forgassuk bele a gyümölcsöket, kb. 1 órát hagyjuk hűtőszekrényben összeérni az ízeket.

A tejszínt verjük kemény habbá, kevés vaníliaaromával ízesítsük.

A tésztakosárkákba tegyünk alulra gyümölcsöt, rá a fagyit és habrózsákat.

Díszíthetjük friss menta vagy citromfű levelekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr431888997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása