ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bagel teljes kiőrlésű lisztből

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók: 30 dkg búzaliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 5 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 csomag szárított élesztő, zabpehely és lenmag a szóráshoz

Szórjuk a liszteket a dagasztótálba, adjuk hozzá a szárított élesztőt, a cukrot, a sót és az olívaolajat. Keverjük meg, majd kis adagokban csorgassunk bele három deciliternyi langyos vizet. Addig dagasszuk, amíg a tészta az edény falától el nem válik. (Közepes keménységű kényér tésztát készítsünk.) Tegyük langyos helyre, takarjuk be tiszta konyharuhával, majd kelesszük kétszeresére.

A tésztát a kelés után borítsuk lisztezett deszkára, gyúrjuk át alaposan, majd osszuk tizenkét egyforma darabba.

A kis darabokból sodorjunk hengert, fogjuk össze gyűrűformára, majd benedvesített ujjunkkal tapasszuk egymáshoz. Konyharuhával lefedve kelesszük még tíz percig.

Egyenként dobjuk a forrásban lévő vízbe, főzzük, míg feljön a tetejére, majd szedjük át egy sütőpapírral borított sütőlapra.

Tetejét szórjuk meg magokkal, és előmelegített sütőben 170 °C fokon süssük aranysárgára.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr51892303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása