Hozzávalók 4 személyre: 12 közepes nagyságú krumpli, 70 dkg apróra vagdalt borjúhús, 2 tojás, 50 dkg vöröshagyma, 12,5 g vaj, 1 narancslé, 2 citrom, bors, só
Elkészítése:
A krumplikat meghámozzuk, majd a felső részüket virágalakúra formázzuk. Ezután ezeket a „virágokat” levágjuk és meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A krumpli megmaradt részének belsejét kivájjuk, annyira, hogy alaposan meg lehessen tölteni.
A húst apróra vágott hagymán és a vajon megdinszteljük. Negyed óra dinsztelés után hozzákeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd ezzel a masszával megtöltjük a burgonyákat, amelyeket egy vajjal kikent tepsibe helyezzük, leöntjük a narancslével, majd 200 fokra előmelegített sütőben a „virágokkal” együtt fél órát sütjük.