ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Képviselőfánk

2010. április 03. - Dyna 122
Hozzávalók: az égetett tésztához: 15 dkg vaj,15 dkg liszt,15 dkg víz, 5 egész tojás; a krémhez: 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 12 dkg cukor, 1,5 dl tej, 2 dkg vaníliás cukor, 3 dl tejszínhab
 

A 15 dkg vajat és a 15 dkg vizet csipetnyi sóval habüstben felforraljuk, és forrás közben, állandó keverés mellett beleszórunk 15 dkg lisztet. Mérsékelt tűzön, folyamatosan-erőteljesen kevergetve addig pirítjuk (kb. 2 perc), amíg a massza elválik az edény falától, azaz égetett tésztát készítünk. Lehúzzuk a tűzről, gyors mozdulatokkal belekeverünk egyenként 5 tojást, és hagyjuk majdnem teljesen kihűlni.

Ekkor vajazott, lisztezett tepsibe dió nagyságú kis halmokat rakunk evőkanállal vagy nyomózsákkal. Forró sütőben lassan kisütjük, s egy kissé kiszárítjuk. 10 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert a fánk összeesik!

Közben elkészíthetjük a vaníliakrémet a következető módon: 1 egész tojást, 2 tojássárgáját, másfél deci tejet, 12 dkg cukrot habüstbe teszünk és 3 dkg vaníliás cukorral sűrű krémmé hevítjük. Ezután lehűtjük, és óvatosan hozzákeverünk 3 dl keményre felvert tejszínhabot.

Ha kisültek a fánkok, tetejüket recés késsel levágjuk és rétegesen megtöltjük a krémmel.

A „kalapját” visszatesszük, és vaníliás porcukorral megszórjuk, esetleg reszelt csokoládéval, narancshéjjal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr421891460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása