Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag hűtött réteslap, 4 szelet friss lazacfilé, 10 dkg vaj, 2 darab zöldcitrom, 1 csokor kapor, só, darált bors
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat az egyik zöldcitrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd hagyjuk kissé kihűlni.
Daráljunk a lazacfilére borsot, dörzsöljük be az összevágott kaporral, majd enyhén hintsük meg sóval.
Vegyük ki a réteslapot a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, így könnyebb lesz majd hajtogatni. Két réteslapot vágjunk kétfelé, tegyük a darabokat ferdén egymásra, majd közepére helyezzük a kettévágott és befűszerezett halszeletet. Óvatosan gyűrjük a közepére a széleit, úgy, hogy a teteje üres maradjon. Csorgassuk meg a citromos vajjal a halat és a réteslapokat. Tetejére helyezzünk pár szelet citromot vagy narancsot, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 Celsius-fokon süssük körülbelül 20-25 percig, aranysárga színűre.
Ha elkészült, még forrón tálaljuk nagy tányérokra.
Köretnek friss és ropogós salátaleveleket, párolt zöldséget vagy vajas-gyömbéres sárgarépát készítsünk.