ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Reszelt zöldségleves húsgaluskával

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 10 dkg zellergumó, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 szál petrezselyem, 1 szál friss lestyán (¼ kk. szárított), 1 kis zöldpaprika, 1 kis paradicsom, 10-12 szem bors, 2 ek. olaj, 25 dkg darált pulykamell, 1 tojás, 1-2 ek. citromlé

Elkészítése:

A zöldségeket és a zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk.

A sárga- és fehérrépát meg a zellert nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2 gerezd fokhagymát és a szemes borsot teatojásba zárjuk.

Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a felaprított vöröshagymát, felét a darált húshoz adjuk.

A reszelt zöldségeket a maradék hagymára dobjuk, erős tűzön 3 percig pirítjuk.

Felöntjük 1,5 liter hideg vízzel, beletesszük a teatojást, a lestyánt, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, kissé megsózzuk, felforraljuk.

A darált húst összedolgozzuk a párolt hagymával, a maradék gerezd – áttört – fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel és a tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 2 evőkanállal kisebb galuskákat formálunk belőle, és a levesbe szaggatjuk. Félig lefedve az egészet puhára főzzük (20 perc).

Kiemeljük a levesből a teatojást, a lestyánt, a zöldpaprikát és a paradicsomot, utánasózzuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk, és éppen csak felforraljuk.

Külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr831891729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása