ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sonkás bableves

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg fejtett bab, 4 l víz, 1 szál sárgarépa, 1 szál gyökér a zöldjével együtt, 15 dkg sonka, 1 evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ecet, só, bors, pirospaprika, tárkonylevél

A 30 dkg fejtett babot 1,5 l vízben félig puhára főzünk. Ekkor megsózzuk a vizet, és 1-1 szál karikákra vágott sárgarépát és gyökeret beledobunk, és tovább főzzük a levest.

A maradék húsvéti sonkából 15 dkg-ot apróra vágva teszünk a levesbe, fűszerezzük késhegynyi törött borssal és csipet morzsolt tárkonylevéllel.

Világosbarna rántást készítünk olajjal, 1 evőkanál liszttel, 3 gerezd zúzott fokhagymával és egy csapott kiskanál pirospaprikával. Felöntjük a rántást 2,5 dl hideg vízzel, és ezzel besűrítjük a levest.

Galuskát vagy száraztésztát főzünk bele, és végül 1 evőkanál ecettel enyhén savanykásra ízesítjük, és frissen vágott zöldségzölddel díszítjük.

Tálaláskor a tányérban tehetünk tejfölt is a tetejére.

Kenyérrel fogyasztva önmagában is tartalmas ebédet készíthetünk így. Ínyenceknek a maradék húsvéti kalácsot ajánljuk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr561892584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása