Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A finomra vágott vöröshagyma felét 1 evőkanál olajon megpirítjuk.
Beletesszük a lencsét, zöldséglével felöntjük és 20 percig lassú tűzön puhára főzzük, majd leszűrjük.
A maradék hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a főzőtejszínt és 10 percig lassan főzzük. Citromlével, sóval, borssal és csipetnyiszerecsendióval ízesítjük.
A tojássárgákat a már elkészült tejszínes mártásból 3 evőkanálnyival összekeverve a többi mártáshoz adjuk. Belekeverjük a lencsét és a felaprított kaprot.
A halat paprikás lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A lencsés mártással és a főtt tészta kíséretében tálaljuk.