ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tarhonyás hús kovászos uborkával (Jáksó László, Vacsoracsata)

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók: fél kg kerek szemű tarhonya, fél kg hús (lehet sertés vagy csirke,akár pulyhahús), 1-2 v.hagyma, olaj, delikát, pirospaprika, kovászos uborka

A szokásos módon pörköltet készítünk. A vöröshagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfonnyasztjuk,majd meghintjük p.paprikával,delikáttal,rárakjuk a húst és felöntjük vízzel,majd puhára pároljuk a húst (ha kell,közben pótoljuk a vizet).

A tarhonyát kevés (1-2 k.) olajon aranybarnára pirítjuk (de ne égjen meg),célszerű kis fokozatnál pirítani,mert különben hamar megég,és nem egyenletesen pirul. Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés delikáttal, és feltesszük főni. Mire elfővi a levet,akkorára majdnem megpuhul a tarhonya.Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk, majd így, a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni. Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze.

Amikor a pörkölt is elkészült, tehát megpuhult a hús, és jó sűrű szaftja van, akkor a kész tarhonyával összekavargatjuk.

A pörköltbe bele lehet főzni egy-egy paprikát és paradicsomot,aki szereti.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr221892408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása