ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldborsós harcsaragu

2010. április 03. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 70-75 dkg harcsafilé, 3 ek. citromlé, só, őrölt fekete bors, 1 csomó újhagyma, 5 dkg vaj/margarin, 30 dkg frissen kifejtett zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 ek. mustár, 1 kk. liszt, 1 kk. cukor, 1 dl fehérbor, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem

 
Elkészítése:
 
A halat 2-3 centis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, enyhén sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
 
Az újhagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, megfonnyasztjuk a forró vajon. A zöldborsót hozzáadjuk, megsózzuk, lefödve kis lángon majdnem puhára pároljuk, majd az utolsó 5 percben hozzáadjuk a halat.
 
Közben a tejfölt a mustárral és a liszttel simára keverjük, megcukrozzuk, a borral hígítjuk, és ráöntjük a borsós halra. 1-2 percig forraljuk, ezalatt leve mártásszerűen besűrűsödik. A tűzről levéve a tojássárgájával gazdagítjuk, fölaprított petrezselyemmel meghintjük.
 
Párolt rizs illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr941891770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása