ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Hal tengeri sóban (Csomor Csilla, Vacsoracsata)

2010. április 04. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 jókora tisztított tengeri hal, 3-4 citrom, friss zöldfűszerek (bazsalikom, petrezselyem, kapor, koriander, babér), 1-2 gerezd fokhagyma, 2 kg durva tengeri só, alufólia

A halat kívül-belül jól átmossuk. A belsejébe tesszük a fűszereket.

Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, ráfektetjük a fűszerekkel teletömött halat. A maradék sót a tetejére szórjuk és a kilógó fóliát a só és a tepsi fala közé gyömöszöljük. Ez rögzíti a halat oldalirányból. A tetejét megspricceljük vízzel, hogy megkérgesedjen. Az előmelegített sütő középső rácsán süssük a legmagasabb fokozaton, 500 grammonként kb. 10 percig.

Sütés után hagyjuk kb. negyed órát pihenni, majd óvatosan törjük fel a sókérget úgy, hogy a hal bőrét ne sértsük meg és tálaljuk zöldfűszeres újburgonyával, salátával, kenyérrel, mártással, ízlés szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr251894030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.