ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Spanyol fokhagymaleves szőlővel

2010. április 04. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 2 szelet száraz kenyér vagy zsemle, 2 dl joghurt vagy majonéz, 1 l zöldségleves (kockából vagy porból is készíthetjük), 8-10 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál fehérborecet vagy balzsamecet, csipetnyi só és bors, 25 dkg szőlő


A száraz kenyeret beáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, betesszük a turmixba. Ráöntjük a joghurtot, a zöldséglevest, a fokhagymagerezdeket, ízesítjük kevés fehér borecettel és csipetnyi sóval, borssal.

Az egészet nagyon alaposan összeturmixoljuk, átszűrjük, hogy sima legyen az állaga.

A szőlőszemeket alaposan megmossuk és kettévágjuk, a magokat ki is szedhetjük belőlük. Hidegen tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr351893450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.