ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Olajbogyós kenyértekercs

2010. április 06. - Dyna 122
Hozzávalók: 35 dkg búzaliszt, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 csomag szárított élesztő, 2,5 dl langyos víz. Töltelékhez: 10 dkg mag nélküli fekete olajbogyó, 2 gerezd fokhagyma, 3 ág kakukkfű, 3 evőkanál olívaolaj

Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot, az egy evőkanál olívaolajat és a szárított élesztőt egy dagasztóedénybe. Kapcsoljuk be a dagasztó keverőt, majd kis adagokban csorgassunk hozzá langyos vizet. Alacsony fordulaton tíz percig dagasszuk, míg a tészta az edény falától leválik. Takarjuk le tiszta konyharuhával, és langyos helyre téve kelesszük kétszeresére.
 

Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket. Tegyük az olajbogyókat egy konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a fokhagymát, pár evőkanál olívaolajat, majd a géppel zúzzuk össze.

Ha megkelt a kenyértészta, borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk jól át, és osszuk kétfelé.

Nyújtsuk kisujjnyi vastagságúra, kenjük meg az olajbogyós töltelékkel, morzsoljunk rá kakukkfűleveleket, majd göngyöljük fel. Vágjuk egy centis szeletekre, helyezzük egymás mellé a sütőpapírral borított sütőlemezre. Hagyjuk még kelni tíz percig, utána előmelegített sütőben 170 °C fokon 25-30 percig süssük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr431898551

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: prediksi bola epl 2018.02.09. 21:23:55

refurbished police scanners - High off of zolpidem

Trackback: prediksi bola akurat 2018.02.06. 14:07:53

Nyolcadik utas a csalódottság. Prometheus kritika - Filmérték blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása