ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Ponty gombamártással

2010. április 06. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 ponty, 1 csomó vegyeszöldség, 15 dkg gomba, kis fej hagyma, zöldpetrezselyem, só, bors, 2 ek. liszt, 1 dl tejföl
 
Elkészítése:
 
A megtisztított pontyot a gerinccsontról lefejtjük és szeletekre vágjuk. A haj fejéből és gerincéből levest készítünk, a karikára vágott zöldséggel. A megsózott pontyszeleteket ebbe a lébe rakjuk, és lassú tűznél puhára főzzük. Kiszedjük és lecsepegtetjük.
 
Közben elkészítjük a gombamártást: a vékony szeletekre vágott gombát megpároljuk a finomra vágott, zsírban megpirított vöröshagymán, amelybe apróra vagdalt petrezselymet is tettünk. A gombát fedő alatt addig pároljuk, míg a leve elfő, ekkor meghintjük a liszttel, feleresztjük a hal levével, sózzuk, borsozzuk, néhány percig forraljuk, majd belekeverjük a tejfölt.
 
A gombamártást a tálra rakott halra öntjük és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr551898531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása