Elkészítése:
A babot beáztatjuk, a csülköt megmossuk, és hideg vízbe áztatjuk.
A megtisztított hagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megmossuk és felkarikázzuk.
A csülköt hideg vízben feltesszük főni, majd addig főzzük, amíg a csontról könnyen leválik. Ekkor kivesszük a levéből, hűlni hagyjuk és apró kockákra vágva melegen tartjuk.
A csülök főzőlevébe beletesszük a babot, lassú forralással félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, letakarjuk, és puhára főzzük.
A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a petrezselymet, tárkonyt, borsot, az ecetet és behabarjuk.
Hozzáadjuk a csülköt, összeforraljuk és forrón tálaljuk.