ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tárkonyos borjúragu leves

2010. április 06. - Dyna 122
Hozzávalók: személyenként 6 dkg színtiszta borjúhús és 0,06 kg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karlábé, gomba, hagyma), olaj, só őrölt fehérbors, szerecsendió, tárkony, tejszín, étkezési keményítő vagy lisz, csigatészta
 

A finomra vágott hagymát forró vajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a közben apró kockákra vágott borjúhúst, kis ideig együtt pirítjuk, sóval, őrölt fehérborssal, kevés szerecsendióval ízesítjük, majd vízzel felengedjük, és lassan főzzük. Csak annyi vizet adjunk hozzá, ahány adagot szeretnénk készíteni.

Amikor a hús kezd puhulni, hozzáadjuk a közben megtisztított, megmosott, apró kockára vágott zöldségeket, és ezzel a levest készre főzzük.

Finomra vágott tárkonyt keverünk hozzá, és kukoricakeményítővel elkevert tejszínnel picit besűrítjük. (Egy liter leveshez másfél deciliter tejszínt és egy csapott evőkanál lisztet számoljunk.)

A levest forrón tálaljuk előre kifőzött csigatésztával.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr941898587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása