ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pontyszeletek burgonyasalátával

2010. április 07. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes konyhakész ponty (kb. 1 kg), 3-4 ek. citromlé, 2 tojássárgája, 4 ek. olaj, tk. pirospaprika, 10 dkg vaj, 80 dkg főtt burgonya, 1 fej vöröshagyma, 10-10 dkg főtt sárgarépa és főtt zeller, 2 ek. felaprított metélőhagyma, só, bors
 
Elkészítése:
 
A konyhakész pontyot alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Éles késsel kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk, sóval bedörzsöljük, citromlével megöntözzük, és fél órát állni hagyjuk.
 
A főtt burgonyát, sárgarépát és zellert apró kockára vágjuk. A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk, vagy felaprítjuk. A feldarabolt zöldségeket salátás tálba tesszük. A metélőhagymával megszórjuk, 2 evőkanál olajjal megöntözzük, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Óvatosan összekeverjük, majd kb. 20 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
 
Közben a tojássárgáját 2 evőkanál olajjal és a paprikával kikeverjük.
 
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A haldarabokat a paprikás-olajos tojássárgájával egyenletesen megkenjük, majd a forró vajon szép aranyszínűre sütjük.
 
A pontyszeleteket salátalevéllel kibélelt hosszúkás pecsenyéstálra szedjük. Tetszés szerint uborkaszeletekkel, narancskarikával, petrezselyemzölddel díszítjük. A burgonyasalátával fogyasztjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr811901147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása