Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes konyhakész  ponty (kb. 1 kg), 3-4 ek. citromlé, 2 tojássárgája, 4 ek. olaj, tk.  pirospaprika, 10 dkg vaj, 80 dkg főtt burgonya, 1 fej vöröshagyma, 10-10  dkg főtt sárgarépa és főtt zeller, 2 ek. felaprított metélőhagyma, só,  bors
 Elkészítése:
 A konyhakész pontyot alaposan megmossuk, majd szárazra  töröljük. Éles késsel kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk, sóval  bedörzsöljük, citromlével megöntözzük, és fél órát állni hagyjuk.
 A főtt burgonyát, sárgarépát és zellert apró kockára  vágjuk. A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk, vagy felaprítjuk. A  feldarabolt zöldségeket salátás tálba tesszük. A metélőhagymával  megszórjuk, 2 evőkanál olajjal megöntözzük, sóval, borssal és  citromlével ízesítjük. Óvatosan összekeverjük, majd kb. 20 percre  hűtőszekrénybe állítjuk.
 Közben a tojássárgáját 2 evőkanál olajjal és a  paprikával kikeverjük.
 Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A haldarabokat a  paprikás-olajos tojássárgájával egyenletesen megkenjük, majd a forró  vajon szép aranyszínűre sütjük.
 A pontyszeleteket salátalevéllel kibélelt hosszúkás  pecsenyéstálra szedjük. Tetszés szerint uborkaszeletekkel,  narancskarikával, petrezselyemzölddel díszítjük. A burgonyasalátával  fogyasztjuk.

 
                                                                