Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg krumpli, 60 dkg hagyma, 2,5 dl zöldségleves (kockából), 2 dl tejszín, 15 dkg sajt, só, bors, kevés vaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és megsózzuk. A hagymát is megpucoljuk és szintén felkarikázzuk.
Egy kizsírozott tűzálló tálba vagy tepsibe felváltva, élükre állítva belerétegezzük a hozzávalókat. Megborsozzuk, ráöntjük a levest, letakarjuk fóliával és 200 fokos sütőben 30-40 percig, puhulásig sütjük.
Kivesszük a sütőből, meghintjük a reszelt sajttal, leöntjük a tejszínnel és vajdarabkákat szórunk rá. A sütőbe visszatéve rápirítjuk a sajtot.
Melegen és hidegen is, salátával körítve is finom.