ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tejszínes zöldbableves marhahússal

2010. április 07. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg marhahús (pl. kicsontozott szegy), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, 4 ek. olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldbab, 2 babérlevél, 1 dl főzőtejszín, 1 ek. finomra vágott kapor
 

Elkészítése:

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a kis kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés víz hozzáadásával, lefedve, majdnem puhára pároljuk (kb. 1 óra). Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amikor a hús majdnem puha, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a babérlevelet. Elkeverjük, felengedjük 1-1,2 liter vízzel, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, és puhulásig kíméletesen főzzük, ha szükséges, ízesítjük.

Végül belekeverjük a tejszínt, megszórjuk a kaporral, és még egyszer összeforraljuk. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr721901192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása