ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött cékla

2010. április 07. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 2 dl tejföl, 10 dkg krémsajt, 1/2 dl rizs, cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy cékla személyenként, 2 evőkanál torma, 1 tojás, ecet, só, fehér bors
 
Elkészítése:
 

A kuktában 2 dl vízben párold puhára a jól megmosott céklát. Hideg vízzel öblítsd le, hámozd meg, és karalábévájóval vagy kiskanállal vájd ki a közepét úgy, hogy legalább 1 cm-es vastag fala maradjon.

Közben készítsd el a tölteléket: a rizst sós vízben párold meg, majd keverd össze tejföllel, reszelt tormával, krémsajttal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, végül keverd bele a felvert tojást és a felaprított cékladarabkákat.

A céklákat púposan töltsd meg a töltelékkel, és szorosan egymás mellé tedd a tepsibe vagy tűzálló tálba. Előmelegített, forró sütőben addig süsd, amíg a teteje színesedni nem kezd. (Óvatosan, mert túlsütésnél megkeseredik!)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr681901294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása