Hozzávalók 4 személyre: 30-35 dkg főtt (a levesből) vagy sült tyúk (csontja nélkül), 8 db szép nagy, egyforma burgonya, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, ízlés szerint só és törött bors
Elkészítése:
A megmosott burgonyákat héjában megfőzzük.
A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra összevágjuk, és összekeverjük a tojással, a sajt felével, egy evőkanál tejföllel, az apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal.
A puhára főtt burgonyát meghámozzuk és kivájjuk a belsejét. (Legalább 1 cm vastag fala maradjon!) Az üreget megtöltjük púpozva a töltelékkel.
Tűzálló tálra egymás mellé helyezzük a töltött burgonyákat. A kivájt forgácsot melléjük tesszük és jól megsózzuk.
Lelocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal, a füstölt szalonnából vágott hajszálvékony szeletekkel pedig betakarjuk a tetejét.
Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a szalonna már ropogósra, pirosra sült a tetején.