ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött cukkini kétféle töltelékkel

2010. április 09. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 4 kisebb zsenge cukkini; túrótöltelékhez: 10 dkg rizs, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, 2 tojás, 30 dkg túró; hústöltelékhez: 10 dkg főtt rizs, 2 dkg vaj, 25 dkg zöldborsó (fagyasztott), 2 főtt + 1 nyers tojás, 25 dkg darált főtt hús (sonka), 2 ek. olaj, 2 gerezd fokhagyma
 
Elkészítése:
 
A 4 cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belét kikaparjuk, apróra vágjuk és ízlés szerint vagy a túrótöltelékkel vagy a hústöltelékkel töltjük meg.
 
A túrótöltelékhez megfőzzük a rizst, majd lecsöpögtetjük. Az olajat meforrósítjuk, beletesszük az áttört fokhagymát, a cukkinidarabokat, sózzuk, és 2-3 percig folyamatos kevergetés mellett megpároljuk.
 
A tűzről lehúzva belekeverjük a rizst, a tojásokat, és belemorzsoljuk a túrót.
 
A masszát a cukkinik üregébe halmozzuk, egy kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
 
A hústöltelékhez a rizst elkeverjük a vajjal.
 
Hozzáadjuk a megpárolt zöldborsót és az apróra vágott főtt tojásokat.
 
Belekeverjük a darált húst, a nyers tojást, sózzuk, borsozzuk.
 
Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük az áttört fokhagymát, a cukkinidarabokat, sózzuk, és 2-3 percig, kevergetve megpároljuk.
 
A hústöltelékhez keverjük, megtöltjük a cukkiniket, és ugyanúgy sütjük, mint a túrótöltelékes cukkinit.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr711906586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása