ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldborsó-raguleves csurgatott tésztával

2010. április 09. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fejtett zöldborsó, 10 dkg sárgarépa, 1 szál póréhagyma, 30 dkg sertéscomb, 3 ek. olaj, 1 dkg liszt, 1 mk. fűszerpaprika, 1 ek. petrezselyem; a levesbetéthez: 1 tojás, 4 dkg liszt

Elkészítése:

A felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk az apró kockákra vágott húst. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk.

Amikor már majdnem puha, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a tűzről félrehúzva a fűszerpaprikát is belekeverjük.

Hozzáöntünk kb. 1 liter vizet és felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a felszeletelt répát, majd 10 perc múlva a borsót és a karikára vágott pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Az egészet puhára főzzük.

A tésztához a tojást jól kikeverjük a liszttel, sóval és belecsurgatjuk a levesbe. Készre főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr721906710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása