ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges-gombás újkrumplileves

2010. április 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes vöröshagyma, 3 ek. olaj, 5-6 közepes újburgonya, 2-3 zsenge sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 újhagyma, 1 ek. ételízesítő vagy 1 húsleveskocka, 1 ek. liszt, 15 dkg gomba, bors, só, 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
 
A finomra vágott hagymát az olajon kevergetve üvegesre sütjük, és egy pohárnyi vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a felkockázott újburgonyát, répát, gyökeret, és a felkarikázott újhagymát. Ételízesítővel fűszerezzük, vagy belemorzsoljuk a leveskockát, és kis lángon, lefödve, majdnem puhára pároljuk. A vége felé leemeljük a fedőt, hogy a leve elpárologjon.
 
Ha a zöldség zsírjára sült, a liszttel megszórjuk, elkeverjük, majd a vékonyan felszeletelt gombát is hozzáadjuk. 8 deci vízzel felöntjük, és kevergetve nagy lángon felforraljuk. A borssal és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, ha kell utánasózzuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr481911353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása