A kacsát alaposan megtisztítjuk és megszárítjuk, hogy ne legyen vizes.
Külön edényben, 2-3 dl langyos vízbe áztatjuk az aszalt szilvát.
Közben az olajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a borsot ízlés szerinti mennyiségű sóval összekeverjük. A kacsát kívül-belül, a bőre alatt is alaposan bekenjük a fűszeres olajjal.
A hasüregét megtöltjük a kissé felpuhult szilvával, tepsibe tesszük, aláöntjük a szilva áztató vizének maradékát, és megszórjuk köménymaggal. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Le is takarhatjuk, akkor gyorsabban párolódik. Mérettől függően körülbelül másfél óra a sütési idő.
Legjobb körete a kacsa mellett, a tepsiben vele együtt sütött, apró szemű burgonya.
* Készíthető csirkéből, libából, fácánból vagy pulykából is.