ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Húsos rakott rövidmetélt

2010. április 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg rövidmetélt, 80 dkg darált hús, 1 dl olaj, 10 dkg hagyma, só, őrölt feketebors, morzsolt oregánó, 40 dkg paradicsom, 20 dkg vaj, 10 dkg liszt, 4 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, a forma kikenéséhez vaj; Mártáshoz: 50 dkg paradicsom, 1 dl olívaolaj, 2 szál rozmaring, 2 dl paradicsomlé

Elkészítés:

A paradicsomokat lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, és egyből hideg vízbe lehűtjük. Így a bőre könnyen eltávolítható. Ha megtisztítottuk, kettévágjuk, és a magjait kikaparjuk, majd kis kockára összevágjuk.

A finomra vágott, megtisztított hagymát olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval. Kevés vizet öntünk alá, és letakarva pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amikor a hús puha, rátesszük a paradicsomdarabokat, és 4-5 percet összepároljuk, majd levesszük a tűzről.

A vajból liszttel és forró tejjel sűrű mártást készítünk. Sózzuk, borsozzuk.

Kivajazott tepsibe tesszük a kifőtt, leszűrt tészta harmadát, megkenjük mártással, majd rátesszük a hús felét. Arra tészta, mártás, ismét hús, majd tészta és befedni mártással. Megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben megsütjük.

A mártáshoz olajon megfuttatjuk a gorombára vágott rozmaringot, rátesszük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a paradicsom kockákat.

Kiforraljuk, és a felvágott rakott tészta mellé tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr831914083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása