Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg mélyhűtött tengeri hal, 1 citrom leve, só, bors, sajt, 1 ek. olaj, 1 ek. apróra vágott vöröshagyma, 1 üveg paradicsomlé, babérlevél, csipetnyi kakukkfű
Elkészítése:
A kiolvasztott halat tenyérnyi szeleteke vágjuk. Megöntözzük egy kevés citromlével, sózzuk, borsozzuk, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Ezután a szeleteket ceruzavastagságú sajtdarabokra göngyöljük, és margarinnal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
Az olajon üvegesre sütjük a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomlét, sót, borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, és alaposan összeforraljuk, majd a rakott halra öntjük. A sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.