Hozzávalók 4 személyre: 60 kg tőkehalfilé, 2 evőkanál citromlé, só, bors, 80 dkg héjában főtt krumpli, 3 vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 tojás, 1,5 dl tejszín, 2 teáskanál mustár, 1 evőkanál olaj
A halfilét feldaraboljuk, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
A krumplit meghámozzuk, majd felkockázzuk, a szalonnát feldaraboljuk, a petrezselymet pedig összeaprítjuk.
A tojást, tejszínt, és a mustárt elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a petrezselyem felét.
A halat egy serpenyőben olajban kisütjük.
A szalonnát ropogósra pirítjuk, majd a hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a krumplit, és együtt sütjük. Hozzákeverjük a halat, sózzuk, borsozzuk.
A tojásos masszát a krumplira öntjük, lefedjük és készre sütjük, tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.