ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tejszínhabos ribiszkekrém

2010. április 12. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg ribizli, 3 dl ribizlizselé, 20 dkg cukor, fél citrom leve, 1 púpozott ek. zselatin, 3 dl tejszín
 
Elkészítése:
 
A cukrot 1 deci vízben a gyümölcszselével és a citromlével simára keverjük. A feloldott és leszűrt zselatint hozzáadjuk, és végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
 
Talpas poharakba vagy üvegtányérokba osztjuk. A tetejét szép ribiszkeszemekkel díszítjük, és a krémet behűtjük.
 
Babapiskótával kínáljuk.
 
(Ha nincs ribizlizselénk, 1 kiló ribizliből és 80 deka cukorból készíthetünk. A ribizlit 5-10 percig pároljuk, majd áttörjük és megmérjük. A cukrot hozzáadjuk, és állandóan kevergetve tovább főzzük, amíg a tányérra cseppentett ribizli kocsonyásodni nem kezd.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr271914411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása