Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg ribizli, 3 dl ribizlizselé,  20 dkg cukor, fél citrom leve, 1 púpozott ek. zselatin, 3 dl tejszín
 Elkészítése:
 A cukrot 1 deci vízben a gyümölcszselével és a  citromlével simára keverjük. A feloldott és leszűrt zselatint  hozzáadjuk, és végül a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
 Talpas poharakba vagy üvegtányérokba osztjuk. A  tetejét szép ribiszkeszemekkel díszítjük, és a krémet behűtjük.
 Babapiskótával kínáljuk.
 (Ha nincs ribizlizselénk, 1 kiló ribizliből és 80 deka  cukorból készíthetünk. A ribizlit 5-10 percig pároljuk, majd áttörjük  és megmérjük. A cukrot hozzáadjuk, és állandóan kevergetve tovább  főzzük, amíg a tányérra cseppentett ribizli kocsonyásodni nem kezd.)
