Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 35 dkg zellergumó, só, 1 dl főzőtejszín, 2,5 dl tejföl, 2 ek. étkezési keményítő, 3 ek. apróra vágott zellerzöld, bors, reszelt szerecsendió
Elkészítése:
Meghámozzuk a krumplit és a zellert, majd mindkettőt 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Lábosba tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Megsózzuk és erős lángon felforraljuk. Ha már lobog a víz, mérsékeljük a tüzet, lefedjük a lábost és vajpuhára főzzük a zöldségeket.
Közben összekeverjük a tejszínt, a tejfölt és az étkezési keményítőt, majd apróra vágjuk a zellerzöldet.
Amikor a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a keményítős keveréket és a zellerzöldet, majd megborsozzuk és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Állandóan kevergetve besűrítjük.