Hozzávalók: 20 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 1 mk. szódabikarbóna, 12,5 dkg margarin, 1 kiskanál fahéj, 3 alma, 3 ek. cukor, 3 dl víz, 5 dkg mazsola, 10 dkg darált dió
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük és a cukorral megfőzzük a vízben.
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és elkeverjük benne a sütőport valamint a szódabikarbónát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a puha margarint, a fahéjat, a lisztes keveréket, a mazsolát és a darált diót.
Kézzel beleforgatjuk az almakompótot úgy, hogy a massza állaga folyós maradjon.
A tésztát egy 22 cm-es kivajazott, prézlivel beszórt kuglófformába töltjük, és 170 fokra előmelegített sütőbe, közepes bordamagasságra téve 50-60 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell.)
A formából kiborítva még melegen megszórjuk porcukorral, esetleg megkenhetjük narancslekvárral.