ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karfiolpaprikás

2010. április 13. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg karfiol, 1 nagy fej vöröshagyma, fél dl olívaolaj, 2 csapott evőkanál pirospaprika, 1-1 db zöldpaprika, paradicsom, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, őrölt bors, só

Elkészítése:
 
Az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre a forró olajban, majd húzzuk félre a tűzről, és szórjuk rá a pirospaprikát. Keverjük össze, és öntsünk rá egy deci vizet. Sózzuk, borsozzuk meg, majd amikor felforrt, tegyük bele az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Lassú tűzön főzzük 10 percig, majd szórjuk bele a nagyobb rózsákra szedett karfiolt. Annyi vizet öntsünk rá, hogy a karfiolt háromnegyedig ellepje, majd fedő alatt, közepes tűzön pároljuk kissé roppanósra.
 
A lisztből és a tejfölből kevés hideg vízzel készítsünk sima habarást, és sűrítsük be vele a karfiolpaprikást. Ügyeljünk arra, hogy a karfiolrózsákat ne törjük szét. Amikor felforrt, húzzuk le a tűzről, és forrón tálaljuk.
 
Tejföllel meglocsolhatjuk, de külön edényben is kínálhatjuk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr971917783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása