ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges rizses liba

2010. április 13. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csontos libahús, 30 dkg libabelsőség, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 1 mk. szárított majoranna, 25 dkg rizs, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

 
Előkészítés:
 
A libahúst megtisztítjuk, jól megmossuk és a belsőséget feldaraboljuk. Lehet úgy is, hogy a hús javát levágjuk a csontról, és a csontot a forgóknál elvágjuk, de csonttal együtt is darabolhatjuk, csak vigyázni kell, nehogy csontszilánk kerüljön az ételbe. Ha van rajta hájas rész, levágjuk, ha nincs, akkor kevés bőrt fejtünk le, és összevágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk.

 

Elkészítése:

A hájat vagy az összevágott bőrt beletesszük egy olyan edénybe, aminek van teteje, és a sütőben is tudjuk használni. Kiolvasztjuk a zsírt, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a darabolt libát és a húsos csontot is. Kis lángon pirítjuk 5-10 percen át, beletesszük a belsőséget, megsózzuk és letakarva, kíméletesen pároljuk a saját levében. Ha nagyon pirulna, kevés vizet önthetünk alá. Félpuhára főzzük, ez libától függően 30-60 perc.

Ezalatt a répákat megtisztítjuk, megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk. Ha félpuha a hús, hozzáadjuk a fokhagymát, a borsot, a majoránnát és a zöldségeket. Kevés vizet öntünk alá, és letakarva még 20 percig pároljuk. Ha nagyon sok lenne a zsír az ételen, akkor leszedünk belőle (esetleg lehet még vele főzni, vagy csak tunkolni kenyérrel).

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A húsra öntünk fél dl vizet, felforraljuk, majd belekeverjük a rizst. Ha kell, még sózzuk, majd lefedjük, és a sütőben kb. 25 percig pároljuk, amíg a rizs megpuhul. A sütőből kivéve megszórjuk a petrezselyemmel, és villával átkeverjük, majd tálaljuk.

Nem kell megijedni, nem lesz pergős a rizs.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr291917830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása