ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Túrós-almás galuska

2010. április 14. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg túró, 3 kemény alma, 12 dkg zsemle (apró kockákra vágva), 4 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája, 7 dkg liszt, 2 ek. tejföl, csipetnyi só, 1 tasak vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja és leve, 8 dkg vaj, 15 dkg darált mák, porcukor
 

Elkészítése:

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, majd belevegyítjük a csipetnyi sót, a vaníliás cukrot, a tojást és a tojássárgáját. Apránként hozzáadjuk a túrót és habosra keverjük.

Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, összekeverjük a citromlével, és a tejföllel, a liszttel, a zsemlekockákkal és a citromhéjjal együtt a vajas krémbe keverjük. Lefedve hűtőszekrényben egy órán át pihentetjük.

A masszából evőkanállal galuskákat formázunk és bő, forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. Fedő alatt, takaréklángon kb. 10 percig főzzük, majd kiszedjük a vízből és szűrőn jól lecsepegtetjük.

Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, beleforgatjuk a galuskákat (óvatosan, nehogy kettétörjenek), majd tányérra téve mákkal és porcukorral meghintve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr751921092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása