ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Bodros csokoládébomba

2010. április 15. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg étcsokoládé, 25 dkg vaj, 22 dkg cukor, 4 tojás, 22 dkg finomliszt, 2 tasak sütőpor, 10 dkg darált mandula, 3 ek. kakaópor, 1 ek. tej, 2 ek. vaníliaaroma; a krémhez: 1,5 dl tejszín, 18 dkg csokoládé, 5 dkg aszalt sárgabarack vagy kandírozott narancs
 
Elkészítése:
 
A csokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk.
 
A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, a liszttel összeforgatott sütőport és a mandulát 2 evőkanálnyi kivételével beledolgozzuk.
 
Egy külön tálban a massza felébe a kakaóport, a tejet, a maradék mandulát és a vaníliaaromát is belekeverjük.
 
A kétféle színű tésztát és az olvasztott csokoládét váltakozva egy kivajazott, belisztezett, sütőpapírral kibélelt, kúp alakú sütőformába rétegezzük. Előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük, egy kicsit állni hagyjuk, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
 
Ezalatt elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt felforraljuk és az apróra tördelt csokoládét felolvasztjuk benne. A tűzről lehúzzuk, és gyakran kevergetve kb. 30 perc alatt kihűtjük. Amikor már majdnem teljesen megdermedt egy széles kés segítségével a tésztabombára kenjük.
 
Szárított vagy kandírozott gyümölccsel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr461924374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása