ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Wellington bélszín (Horváth Éva, Vacsoracsata)

2010. április 15. - Dyna 122

Hozzávalók 5 személyre: 1,5 kg bélszín, 500 g gomba, 20 dkg libamáj, 1 csomag leveles tészta, 10 db burgonya, 1 fej brokkoli, 2 db tojássárgája, 1 pohár tejföl, 20 dkg bacon, 10 dkg trappista sajt (reszelve)

Elkészítési mód:

A bélszín mindkét oldalát hintsük meg sóval, majd daráljunk rá borsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst. A bepácolt húst forró serpenyőben mindkét oldalán elősütjük.

A gombából pépet készítünk, beletesszük egy serpenyőbe, majd sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Amikor már elfőtt a saját párolóleve, meghintjük pár evőkanál liszttel, majd összekeverjük és levesszük a tűzről. Ha kissé kihűlt, belekeverünk 1 db tojás sárgáját.

Tegyük az elősütött bélszíneket egy tepsire, majd fedjük be a tetejét a gombapéppel, helyezzünk rá libamájszeleteket, majd csomagoljuk be a leveles tésztával. Tegyük forró sütőbe és 180 fokon süssük körülbelül 35-40 percen keresztül.

Ha elkészült, szeleteljük egy centi vastagságúra, majd párolt brokkolival és sült héjas burgonyával körítsük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr331924503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása