ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Gesztenyés bejgli

2010. április 16. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1,5 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 dl tej, 2 tojássárgája; a töltelékhez: 75 dkg édes gesztenyemassza, 8 dkg vaj, 8 dkg kekszmorzsa, 1-2 ek. porcukor, 1-2 ek. rum; a lekenéshez: 1 tojás
 
Elkészítése:
 
A lisztben elmorzsoljuk a vajat és az élesztőt, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, majd a tejjel és a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezután 3 részre osztjuk és lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
 
A töltelékhez a kiengedett gesztenyét összekeverjük a puha vajjal és a többi hozzávalóval, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A végeit kissé behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Felvert tojással megkenjük, meleg helyen kb. fél órán át kelesztjük.
 
Ahogy kel a tészta, a megszáradt tojás megrepedezik rajta. Ekkor újra megkenjük tojással, és ha ez is megszáradt (kb. 10 perc), a bejglit 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr1001926911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.