ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Huszárszelet

2010. április 16. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg vesepecsenye, 15 dkg szalonna, 3-4 ek. olaj, 2 fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 1 csapott kk. pirospaprika, 1 dl víz, 6-8 szem kömény, 1 paprika, 1 paradicsom vagy 2 ek. paradicsompüré, só
 
Elkészítése:
 
A húst kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy élesebb, hegyes késsel kb. 1-2 centi szélesen bevagdossuk, megsózzuk, és a nyílásokba betűzdeljük az apró, hosszúkás kockákra vagdalt szalonnát.
 
A forró olajban kisütjük a hús mindkét oldalát, de óvatosan, nehogy a szalonna kipotyogjon belőle. A pecsenyét kiemeljük, félretesszük.
 
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a reszelő durva fokán lereszelt hagymát és az áttört fokhagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a vizet, és a szeleteket óvatosan visszafektetjük a fűszeres lébe. Lassan, fedő alatt forraljuk 45 percig.
 
Közben meghintjük a köménnyel, rákarikázzuk a paprikát és a paradicsomot, majd további 15 percig pároljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr231926889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása